Fredag kveld var det tid for årets aller siste Norske talenter-sending, og 12 av de flinkeste talentene Norge hadde å by på, skulle i ilden for å kjempe om førsteplassen.

Den med flest stemmer, ble Vilde Winge (14), som nå kan ta med seg hele 500.000 kroner hjem i kveld.

Trodde ikke hun skulle vinne

Kvelden besto av alt fra folkedans, popping og popsang, til slampoesi, crooning, trekkspill og trylling, og det var opp til seerne å bestemme hvem som skulle stikke av med seieren.

– Dette er helt sykt, jeg har ikke skjønt det helt ennå, sier en overlykkelig Vilde til TV 2, like etter at hun har gått av scenen.

På andreplass kom danseduoen Gemini Crew, og tredjeplassen var det trekkspill-talentet Mathias (13) som kapret. Vilde hadde overhode ikke trodd at hun skulle vinne i kveld.

– Nei, jeg trodde ikke at dette skulle skje! Det er så utrolig høyt nivå nå, og det er så mange flinke. Det er helt sykt!

Vil vise frem tegnspråktolkning til flere

Hun har ingen planer om å legge tegnspråktolkning på hylla.

– Drømmen min er å fortsette med dette og stå på scenen og vise det til alle!

Men hva hun skal bruke premiepengene på, har hun foreløpig ikke bestemt seg for.

– Det er helt utrolig. HELT utrolig! Jeg har ikke ord. Jeg er så stolt nå, sier pappaen Pål Henning Winge.

Han er døv, og Vilde har derfor tegnspråktolket klasseavslutninger og konserter for han siden hun var liten.

Også moren Helene Winge er veldig rørt.

– For ett år siden sendte hun inn en video uten at vi visste noen ting. Og nå står hun her og har vunnet Norske talenter. Jeg er så stolt! sier Helene Winge.

Noen som derimot ikke er så overrasket, er dommerpanelet, som hadde stor tro på at Vilde kunne nå helt opp til en seier. Linn Skåber ga Vilde en gullknapp under auditionen hennes, og sendte henne dermed rett til semifinalen. Hun har holdt en knapp på Vilde gjennom hele talentkonkurransen.

– Norske Talenter vinnes med en helt ukjent kunstform, og det er jeg skikkelig stolt av! Vi har hatt verdens best finale i dag. Jeg har hatt så vondt av å vite at noen av de måtte gå. Men hjertet mitt heiet på Vilde, så dette var fantastisk! sa en overveldet Linn Skåber, like etter sendingen.

– Vilde formidler noe som er så viktig, et minoritetsspråk som er både vakkert, visuelt og fantastisk. Hun berører noe som har vært vanskelig for mange, og det på en så flott måte, sier Mia Gundersen til TV 2 etter sendingen.

Video: 2017 Vilde Winge