Gråtende hender

Om døve i Hitlers Tyskland

Rasehygiene og ideen om det lytefrie og perfekte mennesket var en del av nazismens ideologi, noe som resulterte i ufattelige redsler og grusomme lidelser for millioner av mennesker. «Gråtende hender» tar opp denne omfattende og, for mange, ukjente del av vår historie.

Tre skuespillere formidler faktiske hendelser på vegne av mange skjebner, ledsaget av dokumentariske projeksjoner. Vi presenterer ikke en oppdiktet historie, for vi ønsker kun å fortelle noe som virkelig har skjedd. I denne sammenheng overgår virkeligheten enhver fantasi.

Materialet i forestillingen kommer fra Teater Manus eget arkiv, som vi har bygd opp over flere år. Vi har blant annet intervjuet døve overlevende fra 2. verdenskrig. Det var sterkt for dem å fortelle, det blir sterkt for oss å formidle, og det kan bli sterkt for deg å være tilstede.  

Det viktigste er at vi prøver å forstå:

Hvordan startet det?

Kan det skje igjen?

Urpremiere på Kilden Teater- og konserthus 1. februar 2018. 


Anbefalt aldersgrense: over 13 år

Manus og regi: Bentein Baardson

Bentein Baardson (Regissør) Ipek D. Mehlum (Skuespiller), Ronny Patrick Jacobsen (Skuespiller) Kjersti Fjeldstad (Stemmeskuespiller), Eitan Zuckermann (Skuespiller)

Teater Manu er Norges eneste profesjonelle teater som har tegnspråk som scenespråk. Våre produksjoner gjøres tilgjengelig med stemmeskuespiller slik at alle, uansett tegnspråkkompetanse, kan nyte Teater Manus forestillinger.

Mer info og billettkjøp nedenfor:

http://www.teatermanu.no/produksjoner/gratende-hender/