50 års festival i Bergen

Døves Kulturdager har blitt holdt i forskjellige byer i Norge hvert år siden 1967. Festivalen 50-årsjubileum fant sted i Bergen 24.-27. August 2017, og det kom ca 1000 og feiret denne begivenheten ​​i Bergen.

Den vakre byen Bergen ble grunnlagt kort tid etter slutten av vikingtiden, i 1070, av kong Olav Kyrre. I dag er byen er den nest største i Norge med sine nesten 300.000 innbyggere. Som byen og områdene rundt har mye kultur og historie å by på, anbefaler vi at du planlegger å ankomme i Bergen noen dager i forkant av Døves Kulturdager, slik at du kan utforske Bergen og vestkysten av Norge.

På Døves Kulturdager i august 2017 har det vært underholdere fra Norge og resten av verden. Programmer bestod av blant annen Teater Manu fra Oslo, kjent for forestillinger både i Norge og i utlandet, har deltatt der. Og John Maucere og Magic Morgan fra USA kom dit !

Bergen Døvesenter ble grunnlagt i 1880, og har alltid hatt et sterkt fokus på tegnspråk. Vi er veldig stolte av å være vert for 50-årsjubileet for 50. Døves Kulturdager. Vi ser frem til en underholdende festival med besøkende fra Norge og utlandet.

Det var noen fra Akershus Døveforening som var turister i Bergen.

Følgende var: Kjell Nilsen, Erna Haugan Nilsen, Jan Pettersen, Bjørn Furu, Terje Karlsen, Anne-Marit N. Karlsen, Sten Guldbrandsen og Kari-Mette Ellingsen.

Det har vært flott vær under hele festivalen og kjempeflotte teaterstykker fra lokale foreninger i Norge/Utlandet og ikke minst fra Conrad Svendsen Panorama. Smiler stortHjerte