Brev fra Spania - Mars 2016

Karnevalet her, er en tradisjon og er ett av høydepunktene i mørketiden. Det samler nesten alle som bor her. De fleste er tilskuere, men utrolig mange var med i karnevalet i år. Karnevalet i Nerja, den 4.-7. februar, ble en stor suksess. Det største oppmøte av folk noen sinne. Karnevals prosesjonen gikk gjennom gatene i Nerja i ca 1 time og ente opp på Nerja sin største off. plass, Plaza de Espana.

Se bilde nr. 1 og 2 helt nedenfor 1. rad !

 

 

Det har vært enorme forberedelser til Karnevalet. Egentlig har det vel holdt på med forberedelser helt fra karnevalet i 2015. Etter Karnevalet i 2015 ble de dyreste og flotteste kostymene utstilt på kultur Museet i Nerja.

Se bilde nr. 3 helt nedenfor 1. rad!

 

En av kveldene var det defilering av alle som var med. Folk jublet og klappet når kjente dukket opp på Catwalken. Det var penge premier for de beste kostymene. Det var fotografering av alle deltagere. Barn og voksene var med. Så var det til slutt fest for alle med musikk og underholdning.

Se bilde nr. 4 og 5 helt nedenfor 1. rad!

 

I motsetning til påskeuken i Sentral- og Nord-Europa, som fokuserer på selvransakelse og faste, er den spanske påskefeiringen en real religiøs folkefest. Gamle hedenske tradisjoner, som blant annet å feire naturens igjenoppvåkning etter vinteren, blander seg med den kristne fortellingen om gjenoppstandelse. Resultatet er en uforglemmelig oppvisning i lidenskap, sorg og ekstatisk glede.Hver dag fra palmesøndag til første påskedag blir det spanske samfunnets dyptgående spirituelle fundament fullstendig blottlagt. Under påskeuken fremvises en fromhet og en religiøsitet, som ellers sjelden viser seg i det moderne Spania.

Se bildene nr. 6,7,8 og 9 helt nederst 2. rad!

 

Her er en av mine gode venner i Nerja fotografert sammen med Jolanta. Jeg kaller han MR. Nerja. Han kjenner alle og alle kjenner han her i byen. Så sier jeg takk for nå og mulig det kommer fler brev fra meg. 

God Påske!

Se bilde nr. 10 helt nederst 2. rad!

 

 

Bilde nr. 1

Bilde nr. 2

Bilde nr. 3

Bilde nr. 4

Bilde nr. 5

Bilde nr. 6

Bilde nr. 7

Bilde nr. 8

Bilde nr. 9

Bilde nr. 10